Il Cappellino

Vanaf 21 juli 2014 mogen wij met trots zeggen dat onze Italiaanse ijssalon Il Cappellino is geopend.

Wij, Mike en Jess, zijn sinds 2004 de eigenaren van De Lunchclub in Arnhem (het ‘stroopwafelzaakje’ aan de Jansstraat).
Wij zijn grote ijsliefhebbers en daarom bedreven in het herkennen van kwaliteit. Toen het bijzondere gebouw tegenover De Lunchclub vrij kwam te staan, was het voor ons een perfect moment om dit nieuwe avontuur aan te gaan.

We hebben gekozen voor ambachtelijk gemaakt Italiaans schepijs. Gemaakt door een Italiaanse familie die de kunst van het ijs bereiden al 3 generaties in de vingers heeft en blijft streven naar perfectie. Aan de ijsbereiding komt nog veel handwerk te pas en de grondstoffen worden zorgvuldig geselecteerd. Aan de kwaliteit van het eindproduct worden geen concessies gedaan. Hierbij is de Italiaanse trots volop aanwezig.Il Cappellino is Italiaans voor ‘het hoedje’

Deze naam is niet uit de lucht komen vallen.
Als u goed kijkt naar het bijzondere gebouw waarin deze ijssalon is gevestigd, zult u zien dat het qua vorm lijkt op een omgekeerde hoed.
Daarnaast stond vroeger het standbeeld van Karel van Gelre op de plek waar de kiosk nu staat. Toen dat beeld onthuld werd stonden de welgestelde dames en heren met hoeden vooraan.

Pozzetti is constante kwaliteit

Bij ons ziet u het ijs niet in open bakken in de vitrine liggen. Wij werken met een pozzetti systeem. Pozzetti is het meervoud van pozzette, Italiaans voor ‘putje’. Dit systeem werd van oudsher in Italië gebruikt en maakt nu weer zijn opmars. Voorheen werd het ijs in een bad met ijs en pekel gehangen. Tegenwoordig is dit een bad met glycol. De glycol zorgt voor een constante koeling van het ijs. Doordat de cilindervormige bakken worden afgesloten met een deksel blijft de temperatuur constant en komt er minder licht en lucht bij het ijs.
Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van het ijs stabiel blijft. Daarnaast is dit een hygiënische manier van werken.